skip to Main Content

Kreativna web radionica

U sklopu akcije Sata kodiranja 2016. godine, SMART RC i dm drogerie markt d.o.o. organizovali su Kreativnu radionicu za mlade IT talente

Mladi IT talenti

Radionica o web dizajnu je osmišljena za djecu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta. Za učešće nije bilo potrebno programersko predznanje.

Zanimanje 21. stoljeća

Rano usavršavanje postavlja temelj za uspješnu karijeru. Radionica pomaže razvoju vještina rješavanja problema, logike i kreativnosti.

Teorija i praksa

Radionica je omogućila učenicima da savladaju teoriju web dizajna i da kroz praktične primjere bolje razumiju tehnologiju kojom se služe.

Sadržaj kreativne radionice

WordPress

Učesnici Kreativne web radionice praktično su spoznali prednosti korištenja WordPress CMS-a u oblasti web dizajna.

HTML 5

Učesnicima je predstavljen HTML 5  jezik uz sve moderne standarde potrebne za kreaciju jedne vizuelno efektivne web stranice.

CSS 3

Uz pomoć CSS 3 markup jezika, učesnici su naučili kako definisati klase za izgled, boje i web fontove, te povezati HTML i CSS.

PHP/MySQL Baze

Učesnici su se upoznali sa PHP jezikom kao i sa MySQL bazama, te kako povezati vlastitu stranicu sa različitim bazama podataka.

SSL/TLS Zaštita

Kroz radionicu učesnici su upoznali i razne vrste protekcije web stranica i domena, a jedan od njih bila je i SSL/TLS zaštita.

Internet of Things

I ono bez čega ni sama radionica ne bi bila moguća svakako je Internet of Things – još jedna od tema našeg šestodnevnog druženja.

Najtalentovaniji učesnici radionice

Nagrađeni su mobitelima Lenovo Vibe C (A2020)

Adna Salković

Adna Salković

Treća gimnazija Sarajevo,
IV razred

Iva Pavičić

Iva Pavičić

Srednja tehnička škola grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Sarajevo, IV razred

Ajdin Tabak

Ajdin Tabak

Srednja tehnička škola grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Sarajevo, IV razred

Prijavi se i ti na Sat kodiranja

Ko zna… Možda baš ti osvojiš priliku učestvovati i osvojiti vrijedne nagrade na našoj sljedećoj kreativnoj radionici

Utisci učesnika radionice

Ajdin Tabak

Ajdin Tabak

Tokom šest dana trajanja radionice naučio sam mnogo novih stvari. Smatram da ovakvih edukacija treba biti više kako bi mladi mogli učiti i međusobno se upoznavati.

Srednja tehnička škola grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Sarajevo

Tea Halilović

Tea Halilović

Smatram da je radionica bila super koncipirana. Naučila sam teorijske osnove web dizajna i svidjela mi se jednostavnost praktičnog dijela, pogotovo WordPress platforma.

Srednja škola za okoliš i drvni dizajn Sarajevo 

Bukva Tarik

Tarik Bukva

Naučio sam neke nove stvari na ovoj radionici, naučio sam postaviti WordPress CMS i dizajnirati web stranicu. Ovo je bilo jedno sasvim novo iskustvo za mene.

OŠ “Hasan Kikić” Sarajevo

Adna Mahmutović

Adna Mahmutović

Ova radionica je bila izvrsno iskustvo za mene. Naučila sam kako kreirati web stranicu i unaprijedila sam svoje prethodno znanje iz web dizajna. Očarana sam jednostavnošću.

Srednja tehnička škola grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Sarajevo

Hamza Avdić

Hamza Avdić

Izvrstan angažman predavača Malika Hodžića rezultirao je zadovoljavajućim nivoom znanja, novim poznanstvima i odličnoj radnoj atmosferi. Rado bih učestvovao opet.

Srednja elektrotehnička škola Sarajevo

Adna Salković

Adna Salković

Odlično druženje, jedno sasvim novo iskustvo i znanje koje mi je donijela ova radionica su sigurno nešto što će mi pomoći u daljem obrazovanju i mom budućem zanimanju.

Treća gimnazija Sarajevo

Ermin Halilčević

Ermin Halilčević

Na ovoj radionici sam nadogradio svoje teorijsko znanje i unaprijedio primjenu praktičnog znanja. Veoma mi je drago što sam izabran za učešće u ovoj radionici.

Srednja tehnička škola grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Sarajevo

Amina Hodžić

Amina Hodžić

Učešće na Kreativnoj web radionici je bio veliki podsticaj za donošenje moje finalne odluke u odabiru studija. Odlučila sam da će kreiranje web stranica biti moj životni poziv.

Gimnazija Dobrinja Sarajevo

Ovu web stranicu su u potpunosti dizajnirali učesnici “Kreativne web radionice” u sklopu najveće globalne IT edukacije “Sat kodiranja”.

“Kreativna web radionica” je organizovana uz sponzorstvo kompanije dm drogerie markt d.o.o.

Back To Top